sâmbătă, 26 martie 2011

Imparateasa si Imparatul (TAROT)

Fiecare isi are rostul sau propriu pe acest pamant. Suntem inzestrati de ,,mama natura,, cu diferite calitati, capacitati, talente. Deloc intamplator, acestea sunt, de obicei, cele care ne si permit rezolvarea problemelor de natura karmica. Viata ne ofera o multime de posibilitati prin care sa evoluam, iar instrumentele pe care le avem la dispozitie pentru a razbi se afla in interiorul nostru, ne reprezinta. Fiecare vede lucrurile in felul sau propriu, fiecare va rezolva un puzzle bazandu-se pe propria sa viziune. Este absolut necesar sa exploatam aceste talente, este absolut necesar sa le dezvoltam, sa le perfectionam.
Imparateasa raspandeste valori tipic venusiene: frumuseţe, iubire, fertilitate. Natura o sarbatoreste prin evocarea Copacului Vietii, prin pârâul ce personifica apa vieţii, prin granele care indica o recoltă bogata.

Sceptrul, un alt simbol al puterii, are în vârf, conform interpretării lui Arthur Edward Waite, „globul acestei lumi“. Ea a ajuns stapana, iar binefacerile sale nu cunosc limite. Imparateasa este o creatoare, fie ca vorbim despre a crea viata, arta, afaceri sau povesti de dragoste. Este simbolul fertilitatii, atat al corpului cat si a mintii.

Nu e suficient sa stim ca avem anumite talente, sa stim ca putem infaptui anumite lucruri, ci trebuie sa fim capabili sa si actionam, sa fim creativi, sa construim, sa ne indeplinim misiunea. Ne  este greu sa fim deschisi in fata vietii, in fata unui drum necunoscut. Nu stim sa ne lasam patrunsi cu adevarat de realitate. Avem diverse temeri, diverse inhibitii, ne subapreciem. Solutia ar fi curajul, solutia ar fi perseverenta, solutia ar insemna sa ne urmarim indemnurile interioare. Instrumentele de munca si lupta ni s-au pus la dispozitie, ne-am nascut cu ele. Acum trebuie sa ne perfectionam, sa actionam, sa fim demni de ceea ce ne-a oferit viata. Sa ne demonstram ca meritam sa avem calitatile cu care am fost inzestrati!

Imparatul stapaneste asupra lucrurilor materiale, asupra pamantului, este intelept, responsabil si stabil iar forta autoritatii sale nu poate fi pusa la indoiala. El ne dezvaluie dorinta de a dobandi independenta fata de societate ori fata de conditiile impuse de natura si de cei din jur. El reprezinta simtul ordinii, civilizarii, disciplina, vointa puternica si sarguinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu