marți, 15 martie 2011

Nebunul ne invata...(TAROT)


Daca sensul vietii este evolutia, atunci Nebunul este cel ce are curajul sa aspire la mai mult. ,,Nebuni,, suntem toti din moment ce am ales sa ne incarnam si sa experimentam viata in toate sensurile sale. Chiar daca pare dur acest cuvant (nebun), se intelege ca el exprima inocenta celui care, in necunostinta de cauza, porneste la drum, cu credinta, dornic sa invete sau sa exploreze noi teritorii. Daca nu ar avea credinta, n-ar avea curajul si detasarea necesare pentru a se aventura intr-o asemenea experienta.


Noi toti avem tendinta de a rezista in fata provocarilor sau a riscului deoarece nu stim ce ne asteapta dupa cotitura. Toti visam, toti vrem o viata mai buna, dar cati au curajul sa si treaca la actiune, intr-un context in care lipseste doza necesara de siguranta. Avem aceiasi tendinta, de a ne teme sau de a da inapoi in momentul in care intalnim un obstacol si caruia nu-i vedem solutionarea. Chiar daca nu reusim sa patrundem cu mintea pana in punctul final (al rezolvarii), ,,normal,, ar fi sa avem credinta, speranta. Acest Nebun are doza de nebunie necesara pentru a porni la drum, acest Nebun s-a lepadat de toate temerile pe care mintea sa le-ar fi putut scorni pentru a-l intoarce din drum.



Nebunul ne invata sa avem credinta, chiar si atunci cand nimic nu se observa la orizont. Atat timp cat avem credinta, suntem protejati, ne lasam pe mana Divinitatii, acceptam tot ceea ce ne ofera, tot ceea ce ne trimite, fie ca noi evaluam darul Sau ca fiind un lucru bun sau rau. Precum fiecare parinte, El stie ce e mai bine pentru noi, el cunoaste drumul pe care il avem de parcurs si ne indruma intotdeauna in spre un salt evolutiv.

Nebunul este arcana majora care in unele pachete de carti detine numarul 9, iar in altele, detine numarul 22. Ambele variante sunt corecte, deoarece Nebunul poate personifica atat un incepator, un novice, cat si un initiat care poseda cunoasterea totala a unui ciclu compler de evolutie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu